Az eddigi előkészületek talán nem tűntek mindenki számára érdekesnek, de meg kell értenetek azt, hogy egy cég vagy projekt sorsa már sokszor az előkészületeknél eldől.

Olyan ez, mind egy ház építése. Ahhoz, hogy jól élhető házat építsünk, nagyon fontos az előrelátó tervezés, és ezt követően a megfelelő alapok lerakása.

Mi, most a „ház” tervezésén vagyunk túl, és kicsit már elkezdtük az alapok lerakását a projektben résztvevő szakemberek kiválasztásával. Nélkülük nincsen projekt!

Most folytatjuk az alapok lerakását, és következik hát a Europe Village projekt előkészítésének legizgalmasabb része: az írók felkutatása.

A feladatunk az volt, hogy olyan írókat találjunk, akik az előző blogban felsorolt országokban élnek, fiatalok (35 év alattiak), jelent meg már írásuk nyomtatásban vagy online. Aki megfelelt ezeknek a kritériumoknak, annak azt az írók számára nem könnyű feltételt is vállalnia kellett, hogy nem egyedül, hanem csapatban dolgozik.

Az írás egy magányos tevékenység, és ehhez a csapatmunkához még ráadásként az is járult, hogy van egy szakmai főnök, egy irodalmi szakmai vezető, akinek a véleményét elkel fogadnia.

Ezek voltak tehát az általunk meghatározott feltételek. Elindultunk hát, hogy felkutassuk a feltételeinknek megfelelő fiatal írókat.

Emlékeztetőül, ezen országokban élő írókat céloztuk meg:

  • Ausztria
  • Cseh Köztársaság
  • Lengyelország
  • Magyarország
  • Szlovákia

Egy irodalmár barátom jegyezte meg a résztvevő országok kapcsán: „Jó kis közép-európai csapat! Tényleg az!

Ti hogyan kezdenétek el az írók keresését? Nem ér facebookot mondani, mert az túl nyilvánvaló!

A következő blogbejegyzésben választ kaptok erre a kérdésre is!

Ha nem akarsz lemaradni semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Pin It on Pinterest

Share This