Milyen küldetéssel és milyen társadalmi felelősségvállalással indítottuk útjára a Europe Village Projektet?

Europe Village Projekt

Tisztában vagyunk a projektünkkel kapcsolatos felelősségünkkel, hiszen a Europe Village Projekt keretében elkészült regényünket a világ nagyközönségének szánjuk.

Törekvésünk, hogy regényünkkel minél szélesebb rétegeket szórakoztassunk, és felhívjuk a figyelmüket napjaink égető társadalmi és környezeti problémáira.

Közelebb hozzuk egymáshoz Európa lakóit, hogy jobban megismerjék egymást, ezzel kulturális hidat építünk a különböző európai népek között. A kultúra feladata nem a megosztás, hanem a közös nyelv létrehozása

Küldetésünket a nemzetközi írócsapat közös regénye segítségével hajtjuk végre.
Jelmondatunk: „One Book for Europe”, vagyis „Egy könyv Európának”.

Mindannyian éhezünk a jó történetekre: ezek segítségével nyerhetünk legkönnyebben ismereteket, és formálhatjuk a gondolkodásunkat, tágíthatjuk látóterünket.

A globalizált, határok nélküli Európa a történelem során soha nem látott lehetőséget ad arra, hogy együtt cselekedjünk a közös cél érdekében, mely nem más, mint a fenntartható fejlődés. Együtt alakítsunk ki olyan társadalmi berendezkedést, amelynek egésze fenntartható lehet: fenntartható gazdasággal és fenntartható fogyasztással.
A természet sokféle hangon szólít meg minket: a levelek suttogásán, a folyók morajlásán, a madarak énekén keresztül… Bár halljuk ezeket, nem mindig értjük, hogy segítségért kiáltanak. Úgy tűnhet, hogy az írott szavak nem sokat nyomnak a latban ott, ahol cselekvésre van szükség. Ám a szavaknak erejük van. Ott, ahol a természet hangját nem értjük, fordítókká kell válnunk, mert Európa nem csak az emberek, de a Föld is, és mindkettő egyaránt fontos.

Projektünk kapcsán nap mint nap sokakkal dolgozunk együtt. Velük partnerek vagyunk, hiszen ez nem csak munka számunkra, hanem a szenvedélyünk is egyben. Együtt, egymás sokféleségét elfogadva dolgozunk, és itt mindenki önmaga lehet. Mindig megbecsüléssel és egymás méltóságát tiszteletben tartva bánunk másokkal. Valamennyien betartjuk ezeket az alapelveket.

A Europe Village projekten dolgozók kiemelten fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást és azt, hogy globálisan és lokálisan is támogassuk a fenntartható fejlődéssel és a környezetünk védelmével kapcsolatos kezdeményezéseket.

Számítunk rád! Iratkozz most fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le semmiről!

Imádjuk a könyveket, imádjuk Európát!

Pin It on Pinterest

Share This