1. Milyennek látod a készülő Europe Village regényt?

Azt mondanám, akció-kalandregény, egy csipet rejtélyes és varázslatos realizmussal. Kedvet akartunk csinálni az olvasáshoz, de a különböző kultúrákról és a természetről szóló gondolatokat is bemutatjuk, amelyek a projekt középpontjában állnak. A Dan Brown könyvekhez hasonló gyors akciókra és misztikus elemekre törekedtünk, de azt hiszem, a történet alakítása során egy kicsit mélyebbre ástunk a karakterek érzelmi életében. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a jó történeteket 🙂

  1. Szerinted mi a Europe Village projekt erőssége?

 Egyikünk sem tudta volna megalkotni ezt a történetet egymaga. Létrehoztunk valamit, ami a projekt nélkül nem létezne, és jó a részese lenni ennek.

  1. Szerinted miért jó az, hogy több ország vesz részt a Europe Village projektben?

 Egyrészt bonyolítja a munkát, hogy mindannyian az anyanyelvünkön írunk, és a munkánkat angolra kell fordítani, majd a véglegesítés után a teljes szöveg le lesz fordítva a nemzeti nyelvekre. Nem hallottam eddig senkitől, hogy ezt megpróbálta volna. Másrészről azonban a cselekményt bele tudjuk helyezni ezekbe az általunk képviselt országokba, és bemutathatjuk az olvasóknak (nagyon finoman, nem vagyunk turista reklámozókJ) a főszereplő szemével.

  1. Szerinted miért jó az hogy ezek az országok vesznek részt a Europe Village projektben?

Ezek a szomszédos országok, így a szereplők egyszerűen beutazhatják 🙂

  1. Milyennek látod a Europe Village projekt helyszínét Szentendrét?

 Boldog vagyok, hogy ezt a várost sikerült megtalálni a projekt helyszínéül. Szentendre nagyon kedves és művészi. Itt a művészi azt jelenti, hogy valóban támogatja a művészeket, különösen a festőket. A város is meglehetősen multikulturális, sok nemzet alkotja történelmét – tökéletes hely a projektünk számára!

A második workshopunk alkalmával ismertük meg, ekkorra elkészült vázlatosan a regényünk története. Varázslatos élményben volt részünk, amikor ismerkedés céljából  körbejártuk a várost. A történetünkben szükségünk volt egy könyvesboltra, és a könyvesbolt pontosan ott volt a városban, és pontosan olyan kinézetű, mint amire a regényünkben szükség van.

Aztán szükségünk volt egy öreg fára, és az is volt, pont olyan, és pont ott, ahol kellett. Ráadásul a szentendrei műtermek is tökéletesen illeszkednek a történetünkbe.

  1. Korábban hallottál már Szentendréről?

 Sajnos, korábban nem, pedig már jártam a közelben, Visegrádon.

  1. Az ismerőseid hallottak már Szentendréről?

 Valószínűleg korábban még nem, de most már persze igen!

  1. Az ismerőseid, akiknek beszélsz a Europe Village projektről mit szólnak hozzá?

 Kíváncsiak, hogy hogyan sikerül és miről fog szólni a regény.

  1. Mit tartasz ma a társadalom legnagyobb problémájának?

 Egy nehéz kérdés a végére! Úgy gondolom, hogy a társadalomban felmerülő problémák lényege a profit-orientáltság lehet. Ez a hajtóereje a sokféle társadalmi igazságtalanságnak és a természet pusztításának. Én botanikus vagyok, ezért a társadalom problémáinak nagy részét a természeten keresztül érzékelem, és ez néha nagyon frusztráló érzés.

Pin It on Pinterest

Share This