Europe Village közösség

Miért? Hogyan? Kinek?

Az alábbi alapelvek tükrözik, hogyan épül fel a Europe Village Projekt közössége:

Együtt indulunk egy csodás kalandra! Regényes történeteken keresztül fedezzük fel Európát! A nem mindennapi kalandok során pedig megismerjük az európai embereket, városokat és falvakat.

 

Közösséget építünk

Projektünk több, mint egy regény létrehozása. Hiszünk abban, hogy nemcsak a cél, hanem az odavezető út is fontos! Valamennyi olvasónk, partnerünk, írónk, műfordítónk és munkatársunk egy közösség részét képezik. Tudatában vagyunk annak, hogy a mi felelősségünk is, hogy a közösségünk tagjai megismerjék egymást, jól érezzék magukat, és közös erőfeszítésünk eredményeképpen kicsit jobb legyen a világ.

Our

Europe Village

A kilencvenes években terjedt el a „világfalu” kifejezés, amely az internet világszintű elterjedésének következményeként kialakult globalizációt jellemezte: a világ kicsiny faluvá zsugorodott: mindenki megismerhette a Föld túlsó felén élőket, bárki az ismerősöd lehetett, akár egy kis faluban.
A Europe Village elnevezés ugyanezen folyamat európai eredményeire utal, amit még inkább felerősít a „közös Európa”, vagyis az Európai Unió.

Íróink

Mindannyian tehetséges fiatalok, felnőtt életük elején. Tapasztalt írók, már jelentek meg publikációik.
Elkötelezettek a fenntartható fejlődés mellett. Hisznek a közös alkotás erejében és az európai értékekben.

Regényünk

A nagyközönségnek írjuk, őket akarjuk szórakoztatni és elgondolkodtatni. Mindannyian ki vagyunk éhezve a jó történetekre: ezek segítségével nyerhetünk legkönnyebben ismereteket, és formálhatjuk a gondolkodásunkat.

Partnereink

Partnerek vagyunk, hiszen ez nemcsak munka számunkra, hanem szenvedélyünk is egyben. Együtt, egymás sokféleségét elfogadva dolgozunk, és itt mindenki önmaga lehet. Mindig megbecsüléssel és egymás méltóságát tiszteletben tartva bánunk másokkal. Valamennyien betartjuk ezeket az alapelveket.

Partnertelepülések

Magyarországi helyszínünk, ahol a regény cselekménye indul, és ahová visszatér a történet: Szentendre.

Itt játszódnak regényünk főbb-jelenetei, innen származnak, innen indulnak és ide térnek vissza a főszereplők. Olvasóink velük együtt barangolják be ennek a gyönyörű, történelmi városnak az ódon utcáit, és ismerik meg  a regényünk segítségével Szentendre lakóit, múltját és jelenét, épített és természetes környezetét.

Regényünk szereplői

Lehetnénk akár mi is: a partnertelepülések lakói, valamint azon nemzetek polgárai, akiket az íróink képviselnek. Éppen ezért sokszínűek, hitelesek és érdekesek.

Olvasóink

Célunk, hogy az olvasóink számára vonzóvá tegyük a projektünk követését. Törekvésünk, hogy ők is részeseivé váljanak a projekthez kötődő eseményeknek, és ezzel a Europe Village közösséghez is csatlakozzanak.

Europe Village

A projektünk alakulását követők a közösségi média segítségével bepillanthatnak a kulisszák mögé, láthatják az alkotás emberi folyamatát. Így elmondhatják magukról, hogy ennek az úttörő vállalkozás regényének születésekor ők is ott voltak, és a produktum létrejöttében ők is közreműködtek, szinte társszerzők.

A nemzetközi érdeklődők közösségét bevonjuk az alkotás folyamatába, segíthetnek a történet cselekményének, a karakterek kialakításának, a borító tervének elkészítésében.

Imádjuk a könyveket!

Imádjuk a kalandokat!

Imádjuk Európát!

Pin It on Pinterest

Share This